Verhuisadviseur Senioren

De Verhuisadviseur Senioren geeft hulp en advies aan Utrechtse en Nieuwegeinse senioren met een verhuiswens naar een beter passende woning.

De dienstverlening varieert van een oriënterend gesprek tot het intensief begeleiden bij het vinden van een andere woning. Inwoners van Utrecht en Nieuwegein van 55 jaar en ouder kunnen de hulp van de Verhuisadviseur inschakelen. Voor Utrechtse senioren geldt bovendien dat zij een grote sociale huurwoning moeten achterlaten (eengezinswoning of appartement van 4 kamers of meer). Deze regeling geldt in de regio Utrecht als u verhuist tussen GroenWest, Jutphaas Wonen, Mitros, Portaal en Bo-Ex.


Voorrangsregeling voor senioren
Senioren in Utrecht en Nieuwegein die verhuizen, komen mogelijk in aanmerking voor voorrang op andere woningzoekenden. U moet dan voldoen aan de volgende voorwaarden:

Utrecht: U bent 55 jaar of ouder, u woont in een eengezinswoning of in een appartement van vier kamers of meer van een corporatie, en u verhuist naar een kleine gelijkvloerse woning (maximaal drie kamers).

Nieuwegein: U bent 65 jaar of ouder, u woont in een eengezinswoning of in een appartement met vijf kamers of meer van een corporatie, en u verhuist naar een gelijkvloerse woning (maximaal 4 kamers).

Huurkorting voor senioren
Senioren in Utrecht en Nieuwegein die verhuizen, komen mogelijk in aanmerking voor huurkorting. U moet dan voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • U bent 55 jaar of ouder;
  • U woont in een eengezinswoning of een appartement van vier kamers of meer van een corporatie;
  • En u verhuist naar een kleine gelijkvloerse woning (maximaal drie kamers) van een corporatie. Voor de nieuwe woning wordt maximaal €50,- netto huur meer betaald dan voor de achter te laten woning.

Neem contact op
De Verhuisadviseur Senioren kunt u bereiken via:

Krijgt u via de telefoon een antwoordapparaat? Spreek dan uw naam en telefoonnummer in, dan wordt u teruggebeld.

Op www.verhuisadviseursenioren.nl vindt u meer informatie over de Verhuisadviseur Senioren, diverse regelingen en een contactformulier.